PO Raad                                                                                                                                                                                                                                                              Lees online | Afmelden
 
PO Raad
 
RSS   Twitter   Linkedin   Mail
NIEUWSBRIEF
Nummer 207 - April 2018
In deze nieuwsbrief
Uitgelicht  
Nieuws  
Vraag van de week  
Uitgelichte bijeenkomsten  
 
De afgelopen week op mijn.poraad.nl  
Vacatures  
Agenda  
 
Uitgelicht
Kwaliteit onderwijs in de knel door jarenlang onderwaarderen en overvragen
Het jarenlang overvragen en onderwaarderen van het primair onderwijs heeft zijn tol geëist. De prestaties van leerlingen blijven geleidelijk dalen, zo blijkt uit de Staat van het Onderwijs. De PO-Raad waarschuwt hier al jaren voor. Toch moet de sector ook kritisch naar zichzelf kijken en de focus terugbrengen, vindt ze.
Lees verder
Inschrijving PO-Raad congres 2018 geopend!

Op vrijdag 8 juni 2018 vindt het jaarlijkse PO-Raad congres ‘Kleurrijk in Onderwijs’ plaats in Papendal. Een bijzondere editie, want dan viert de PO-Raad haar tienjarig bestaan middenin in een kleurrijke sector. Bestuurders, schoolleiders, leraren en andere onderwijsprofessionals: laat je informeren en inspireren en vier ons tienjarig bestaan mee.
Lees verder
 
 
Blog Anko van Hoepen

Zelfreflectie
Een ernstige reality-check: het taal- en rekenniveau van onze leerlingen daalt gestaag, en zo ook de prestaties op gebied van cultuureducatie, natuur en techniek. Bovendien neemt de segregatie toe en zijn er flinke niveauverschillen tussen scholen, zo concludeerde de inspectie vorige week in haar jaarlijkse Staat van het Onderwijs. Er valt nog wel het een en ander te zeggen over de manier waarop de inspectie tot haar conclusies is gekomen, maar de lijn is helder: we moeten aan de bak.
Lees verder
Nieuws  
Omhoog  
 
Komst integrale peutervoorziening lijkt nog ver weg
16-04-2018 | School, kind & omgeving

Is kinderopvang een arbeidsmarktinstrument of is het een middel om kinderen goed van start te kunnen laten gaan op de basisschool? Die belangrijke vraag stond ter discussie tijdens het algemeen overleg kinderopvang in de Tweede Kamer, dat plaatsvond aan de vooravond van de Week van het Jonge Kind.

Lees verder 
Ledenpeiling tussenfase cao-onderhandelingen
16-04-2018 | Werkgeverszaken

Leden van de PO-Raad kunnen vandaag nog de hele dag reageren op de ledenpeiling over de eerste concept-afspraken voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs. De schoolbestuurders zijn via de mail gevraagd naar hun mening hierover.

Lees verder 
Staking primair onderwijs in Noord-Brabant en Limburg
12-04-2018 | Werkgeverszaken

De leraren in Noord-Brabant en Limburg leggen vrijdag 13 april massaal het werk neer. Zij maken zich sterk voor een eerlijk salaris en een goede bekostiging van de sector, zodat de leerlingen minder last krijgen van het lerarentekort.

Lees verder 
Is de Monitor Sociale Veiligheid al uitgevoerd door de scholen binnen uw schoolbestuur?
12-04-2018 | Goed Bestuur

Scholen hebben jaarlijks de monitoringsplicht voor leerlingen van groep 7 en 8 (wet 'Zorgplicht veiligheid op school’). De deadline voor dit onderzoek binnen Vensters is 30 april. De uitkomsten van het onderzoek stuurt u door naar de inspectie om te voldoen aan de monitoringsplicht. Wat als u nog geen start heeft gemaakt met het onderzoek?

Lees verder 
Nog veel onduidelijkheid over zij-instroom
12-04-2018 | Werkgeverszaken

Zij-instroom zit in de lift, ziet de PO-Raad. En dat juicht zij van harte toe, met het oog op het lerarentekort en het positieve effect van zij-instroom op de diversiteit in de schoolteams en de onderwijskwaliteit. Maar wat is nu een goed zij-instroom traject? Daarover is nog veel onduidelijk. Wat niet helpt is de berichtgeving in de media afgelopen week waarin een verkorte deeltijdopleiding als voorbeeld van zij-instroom wordt genoemd.

Lees verder 
 
Vraag van de week  
Omhoog  
 
De normbedragen voor nieuwbouw gaan met 40% omhoog. Wij gaan deze maand starten met de bouw van een nieuwe school. Moet onze gemeente nu ook het bouwbudget verhogen? Lees hier het antwoord 
 
Uitgelichte bijeenkomsten  
Omhoog  
do
19
apr
 
Kennisbijeenkomst Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (openbaar onderwijs)
13:00 - 17:00 uur
 
Utrecht
 
Op donderdag 19 april a.s. organiseren de VO-raad en PO-Raad gezamenlijk een kennisbijeenkomst over de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren. Tijdens deze bijeenkomst wordt u op de hoogte gebracht van de veranderingen die deze wet voor het openbaar onderwijs met zich meebrengt.
Lees verder
ma
25
jun
 
Verdiepingssessie landelijke verevening passend onderwijs
9:00 - 12:30 uur
 
Utrecht
 
De vereveningsperiode is halverwege. De hoogste tijd om een tussenbalans op te maken. Eerste onderzoeksresultaten geven informatie over de gang van zaken binnen samenwerkingsverbanden po en vo met een negatieve verevening. Er zijn kwantitatieve gegevens bekend en informatie over de meer zachte factoren.
Lees verder
Diverse
data
 
Provinciale bijeenkomsten Informatiebeveiliging & Privacy
Diverse tijden
 
Diverse locaties
 
Gaat u verantwoord en verstandig om met persoonsgegevens? Is uw school al goed voorbereid op de nieuwe privacywetgeving AVG die op 25 mei in werking treedt? De PO-Raad, VO-raad en Kennisnet organiseren voor en mét scholen uit het primair- en voortgezet onderwijs provinciale bijeenkomsten Informatiebeveiliging en privacy (IBP). 
Lees verder
Diverse
data
 
Startbijeenkomst bestuurlijke visitatie
20 april en 15 mei
 
Utrecht
 
Schoolbestuurders kunnen veel leren van een frisse blik van buiten. Reden voor de PO-Raad om hen vertrouwd te maken met bestuurlijke visitatie. En zowel de reeds gevisiteerde als de besturen uit de visitatiecommissie zijn erg enthousiast over de opbrengsten.
Lees verder
De afgelopen week op mijn.poraad.nl
 
 
 
 
 
Broedplaats010: leergang voor ambitieuze leraren
Ben jij een enthousiaste, ambitieuze en gemotiveerde onderwijsprofessional in Rotterdam? Dan is Broedplaats010 op zoek naar jou!
Lees verder op mijn.poraad.nl
Meer weten over mijn.poraad.nl
 
 
Vacatures  
Omhoog  
 
Directeur (0,8 fte)
Reageer vóór 19-04-2018  |  Lees verder 
Als directeur van de PO-Raad draag je de verantwoordelijkheid voor het adequaat functioneren van het bureau van de PO-Raad. Je geeft hiervoor leiding aan de domeinregisseurs, de bestuurssecretaris, de controller en het hoofd strategie en communicatie.
Webmaster (0,6 fte)
Reageer vóór 23-04-2018  |  Lees verder 
Nieuwe dingen ontwikkelen, daar houd je van. Van onderzoek tot analyse, en van actieplan tot uitvoering. Je bent een denker en een doener op online gebied. Samen met de collega’s van het programma Slimmer leren met ICT, de (communicatie)adviseurs van de PO-Raad en enkele externe partijen werk je aan de doorontwikkeling van www.slimmerlerenmetict.nl. Daarnaast ondersteun je de webmaster en de communicatieafdeling van de PO-Raad bij de dagelijkse werkzaamheden voor www.poraad.nl. Denk aan bug fixing, het maken van een webformulier of het testen van nieuwe functionaliteiten.
Senior adviseur onderwijshuisvesting (1 fte)
Reageer vóór 14-05-2018  |  Lees verder 
In verband met een pensionerende collega zoekt de PO-Raad met ingang van 1 juli 2018 een beleidsadviseur Onderwijshuisvesting. Een expert die de belangen van onze leden op het gebied van schoolgebouwen goed weet te behartigen, hen ondersteunt met advies op maat én die samen met onze partners concreet aan de slag wil met de uitwerking van een nieuw huisvestingsstelsel. Interesse? Lees gauw verder!
 
Agenda  
Omhoog  
wo
18
apr
 
Landelijke praktijkdag ‘integratie sbo-so-bao’
10:00 - 16:00
 
Venlo
 
i.s.m. PO-Raad
 
wo
18
apr
 
Bijeenkomst voor leraren
17:00 - 20:00
 
Utrecht
 
PO-Raad
 
do
19
apr
 
Werkatelier anders organiseren
02:00
 
Omgeving Utrecht
 
PO-Raad
 
do
19
apr
 
Siméacongres: 'Wat maakt het verschil?'
09:00 - vr 20 apr, 17:00
 
Lunteren
 
Overig - Extern
 
do
19
apr
 
Regiobijeenkomsten voorjaar 2018
12:30 - 15:30
 
Rotterdam
 
PO-Raad
 
do
19
apr
 
Kennisbijeenkomst Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (openbaar onderwijs)
13:00 - 17:00
 
  i.s.m. PO-Raad 
 
do
19
apr
 
Provinciale bijeenkomsten Informatiebeveiliging & Privacy
15:00 - 18:00
 
Nijmegen
 
i.s.m. PO-Raad
 
vr
20
apr
 
Regiobijeenkomsten voorjaar 2018
09:30 - 12:30
 
Heemskerk
 
PO-Raad
 
vr
20
apr
 
Gesprekstafel over schooladvies & eindtoets
13:00 - 14:30
 
Heemskerk
 
PO-Raad
 
vr
20
04
 
Startbijeenkomst bestuurlijke visitatie
14:00 - 16:00
 
 
PO-Raad
 
di
24
apr
 
Provinciale bijeenkomsten Informatiebeveiliging & Privacy
13:00 - 17:00
 
Assen
 
i.s.m. PO-Raad
 
wo
25
apr
 
Werkconferentie zij-instroom
09:30 - 13:30
 
Bunnik
 
PO-Raad
 
wo
25
apr
 
Netwerken onderwijshuisvesting
10:00 - 14:00
 
Utrecht
 
PO-Raad
 
wo
25
apr
 
Bijeenkomst Schooladvies en Eindtoets
14:30 - 17:00
 
Utrecht
 
PO-Raad
 
do
26
apr
 
Cursussen onderwijshuisvesting
 
Utrecht
 
i.s.m. PO-Raad
 
do
26
apr
 
Kick bijeenkomsten ICT in het onderwijs
15:00 - 17.00 
 
Utrecht
  PO-Raad
 
Meer agenda-items
Website     Reageren     
Mijn gegevens
 
Aanmelden     
Afmelden
     Print