PO Raad                                                                                                                                                                                                                                                              Lees online | Afmelden
 
PO Raad
 
RSS   Twitter   Linkedin   Mail
NIEUWSBRIEF
Nummer 215 - Juni 2018
In deze nieuwsbrief
Uitgelicht  
Nieuws  
Vraag van de week  
 
Uitgelichte bijeenkomsten  
De afgelopen week op mijn.poraad.nl  
Agenda  
Vacatures  
 
Uitgelicht
Lerarenregister blijft voorlopig vrijwillig
Een pas op de plaats voor de implementatie van het Lerarenregister. Pas als er een representatieve beroepsorganisatie van leraren is die een register omarmt, gaat de minister het (her)registreren verplicht stellen. Tot die tijd worden leraren opgeroepen vrijwillig te oefenen met het vullen van hun portfolio. Schoolbesturen moeten daartoe gegevens aanleveren bij DUO.
Lees verder
Geüpdatet bestuursakkoord sluit beter aan bij Strategische agenda
Na het succes van haar bestaande ondersteuningsprogramma voor scholen, werkt de PO-Raad aan een ondersteuningsprogramma voor schoolbesturen die het volgens de inspectie niet goed genoeg doen. Dat is een van de afspraken die de PO-Raad met minister Arie Slob (primair onderwijs) heeft gemaakt in een geactualiseerd bestuursakkoord. Dat akkoord werd in 2014 gesloten om als sector en overheid samen aan ambities voor goed onderwijs te kunnen werken. Het akkoord loopt tot 2020. Aanpassingen zijn gedaan omdat diverse ambities al behaald waren terwijl tegelijkertijd juist aanvullende acties nodig zijn voor het behalen van andere doelstellingen.
Lees verder
 
 
Werkbezoek Judith Tielen
aan Werkplaats onderwijsonderzoek Amsterdam
,,Ik ben erg onder de indruk en wat jammer dat er slechts op drie plekken in Nederland werkplaatsen primair onderwijs zijn.'' Met deze woorden sloot VVD-Kamerlid Judith Tielen, haar werkbezoek aan de Werkplaats Onderwijsonderzoek Amsterdam af. Zij maakte tijdens dit werkbezoek kennis met de werkwijze, ervaringen en opbrengsten van de werkplaats. Binnen de werkplaats Amsterdam werken leraren, leraar-onderzoekers, studenten en onderzoekers samen aan onderwijsvraagstukken uit de dagelijkse lespraktijk.
Lees verder
Nieuws  
Omhoog  
 
Wat maakt een Integraal Huisvestingsplan (IHP) duurzaam en succesvol?
19-06-2018 | Huisvesting

Wat zijn de ingrediënten voor een duurzaam en succesvol Integraal Huisvestingsplan (IHP)? Green Deal Scholen liet hier een onderzoek naar uitvoeren, de resultaten zijn nu beschikbaar. 

Lees verder 
Ronde 2 van de nieuwe kerndoelen-in-wording: geef uw feedback!
19-06-2018 | Onderwijsinhoud en -opbrengsten

Leraren en schoolleiders hebben nieuwe tussenproducten opgeleverd die uiteindelijk moeten leiden tot nieuwe kerndoelen in het primair en voortgezet onderwijs. Iedereen die wil, kan hierop feedback geven via de website curriculum.nu. Deze feedbackronde duurt tot 6 juli. 

Lees verder 
Kamervragen na CPB-rapport over effectieve interventies leerachterstanden
15-06-2018 | School, kind & omgeving

De SP vraagt minister Slob (Onderwijs) om een reactie op een rapport van het Centraal Planbureau (CPB), waarin interventies als kleinere klassen, een universele basisvoorziening voor alle peuters en extra lessen voor risicogroepen als effectief middel tegen leerachterstanden worden bestempeld. Het huidige beleid van het kabinet lijkt strijdig met deze uitkomsten.

Lees verder 
Start het nieuwe schooljaar goed met een Quickstart Medezeggenschap
15-06-2018 | Goed Bestuur| Medezeggenschap

Wilt u als schoolbestuurder of directeur na de zomer goed beginnen met uw (nieuwe) medezeggenschapsraad? Volg dan de training Quickstart Medezeggenschap. In deze gratis training gaan de medezeggenschapsraad en de schoolbestuurder of directeur een dagdeel aan de slag met een trainer om de medezeggenschapsraad te versterken.

Lees verder 
 
Vraag van de week  
Omhoog  


Onze school wil een nieuw ontwikkelingsperspectief ontwikkelen. Zijn er sinds 2013 nieuwe richtlijnen gemaakt? Lees het antwoord op de vraag
 
Uitgelichte bijeenkomsten  
Omhoog  

do
6
sept
 
Leertraject externe beïnvloeding
13:00 - 17:00 uur
 
Utrecht
 
Gemeenten hebben grote invloed op uw werk; denk aan het huisvestingsbeleid, invulling van de WMO en jeugdhulpverlening. Maar hoe krijgt u meer invloed op overheidsbeleid? Wat wordt uw beïnvloedingsstrategie? En hoe verankert u deze in de praktijk? Deze vragen staan centraal tijdens het leertraject 'Externe beïnvloeding'. 
Lees verder 

Diverse data in okt
Regiobijeenkomsten najaar 2018
Diverse tijden
 
Diverse locaties
 
Tussen 2 en 18 oktober 2018 organiseert de PO-Raad weer acht regiobijeenkomsten. Op dit moment werken wij nog aan de uitwerking van het programma. Wel staan de data al vast. u kunt deze alvast in uw agenda noteren. Zodra het programma bekend is informeren wij u.
Lees verder

do
28
juni
 
Telefonisch spreekuur Vensters
12:30-15.30 uur
 
n.v.t.
 
Donderdag 28 juni is het de hele middag mogelijk om met iemand van Vensters te bellen. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over de Vensters schoolgdis? Of wilt u sparren over een goede toelichting bij de indictaor Leerlingentevredenheid of Resultaten eindtoets. Stel dan uw vraag tijdens het telefonisch spreekuur op donderdag 28 juni tussen 12:30 en 15:30 uur. Zet u het alvast in de agenda. 
Lees verder
De afgelopen week op mijn.poraad.nl
 
 
 
 
 
Q&A onderhandelaarsakkoord CAO PO 2018
In de Q&A kun je de antwoorden vinden op veelgestelde vragen over het onderhandelaarsakkoord. Het document wordt steeds aangevuld met nieuwe vragen en antwoorden. 
Hoe worden de loonafspraken precies gedekt?
In dit nieuwsbericht leggen we uit hoe de loonafspraken van de nieuwe cao in het primair onderwijs worden gedekt.
Voorbeeldbrief voor schoolteams CAO PO 2018
Leden van de PO-Raad kunnen gebruik maken van een voorbeeldbrief voor schoolteams om hun medewerkers te informeren over het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe cao.

Lees verder op mijn.poraad.nl
Meer weten over mijn.poraad.nl
 
 
Vacatures  
Omhoog  
 

Beleidsadviseur School en Omgeving
Bekijk de vacature hier

Senior beleidsadviseur Goed Bestuur
Bekijk de vacature hier

Senior beleidsadviseur Onderwijskwaliteit
Bekijk de vacature hier
 
Agenda  
Omhoog  
wo
20
06
 
Workshops en inloopspreekuren ICT
09:30 - 16:30
 
Utrecht
 
Overig - Extern
 
wo
20
06
 
Lerarenbijeenkomst Digitale Geletterdheid
17:00 - 20:00
 
Utrecht
 
Overig - Extern
 
ma
25
06
 
Verdiepingssessie landelijke verevening passend onderwijs
09:00 - 12:30
 
Utrecht
 
PO-Raad
 
di
26
06
 
Extra voorlichtingsbijeenkomst cao voor p&o-ers
10:00 - 12:00
 
Utrecht
 
PO-Raad
 
wo
27
06
 
Méér Muziek in de Klas Lokaal
09:00
 
 
Overig - Extern
 
wo
04
07
 
Werkatelier anders organiseren
12:30 - 15:30
 
Amsterdam
 
PO-Raad
 
Website     Reageren     
Mijn gegevens
 
Aanmelden     
Afmelden
     Print