PO Raad                                                                                                                                                                                                                                                              Lees online | Afmelden
 
PO Raad
 
RSS   Twitter   Linkedin   Mail
NIEUWSBRIEF
Nummer 233 - December 2018
In deze nieuwsbrief
Uitgelicht  
Nieuws  
Vraag van de week  
Uitgelichte bijeenkomsten  
 
De afgelopen week op mijn.poraad.nl  
Vacatures  
Agenda  
 
Uitgelicht
Kwartiermaker René Peeters: ‘Zet leerkracht en jeugdhulpprofessional zij aan zij’
Jeugdhulpverleners en leerkrachten moeten nauwer samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bij elkaar brengen van onderwijs, zorg en jeugdhulp en het maken van niet-vrijblijvende lokale afspraken. Dat is de kern van het advies 'Mét andere ogen' dat kwartiermaker René Peeters vorige week overhandigde aan de Coalitie Onderwijs, Zorg en Jeugd.
Lees verder
Vakbonden en PO-Raad starten cao-onderhandelingen primair onderwijs
De sociale partners in het primair onderwijs zijn gisteren begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Vakbonden AOb, CNV Onderwijs, FvOv, FNV Overheid, AVS en werkgeversorganisatie PO-Raad wisselden op 5 december hun inzetbrieven uit als start van de cao-onderhandelingen. In de inzetbrief van de PO-Raad ligt de focus op een moderne cao die ruimte biedt aan leraren, teams, schoolleiders en schoolbesturen.
Lees verder
 
 
Anko van Hoepen
Van eindtoets naar doorstroomtoets
De harde overgang tussen het primair en voortgezet onderwijs zoals die er nu is zet veel kinderen op een achterstand. Zij dreigen tussen wal en schip te raken en kunnen hun potentieel niet ten volle benutten en dat doet pijn. Eerder was de PO-Raad voorstander van het verschuiven van de eindtoets naar het einde van het jaar, hiermee werd het schooladvies leidend. Het leidende karakter van het schooladvies moet wat ons betreft gehandhaafd blijven, alleen moeten we onder ogen zien dat niet alle kinderen van het huidige systeem profiteren.
Lees verder
Nieuws  
Omhoog  
 
Stichting Voila heeft beste jaarverslag
10-12-2018 | Financiën, Goed Bestuur

Stichting Voila uit Leusden heeft begin december de Bestuursbokaal 2018 voor het primair onderwijs gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het bestuur met het beste bestuursverslag. Dit jaar werd dat gedaan door de Branchevereniging voor onderwijsbedrijfsvoering (BRAVO). De PO-Raad zit in de jury van de verkiezing.

Lees verder 
Tweede Kamerleden Kwint en Bisschop willen Lerarenregister afschaffen
07-12-2018 | Werkgeverszaken

Tweede Kamerleden Roelof Bisschop (SGP) en Peter Kwint (SP) hebben een wetsvoorstel ingediend om het Lerarenregister, het registervoorportaal en het professioneel statuut af te schaffen. De internetconsultatie over het initatiefwetsvoorstel is geopend. Ook scholen en schoolbesturen kunnen reageren op het wetsvoorstel. De PO-Raad is het eens met de inhoud van het wetsvoorstel.

Lees verder 
Strikte interpretatie leidt tot fors grotere voorziening groot onderhoud
06-12-2018 | Financiën

Steeds meer accountants geven aan dat schoolbesturen een striktere interpretatie moeten hanteren van reeds bestaande voorschriften voor de jaarverslaggeving ten aanzien van de voorziening groot onderhoud. Schoolbesturen zouden daardoor meer geld moeten toevoegen aan de voorziening groot onderhoud. Hierdoor wordt er feitelijk meer geld onttrokken aan het onderwijsproces, dan zeer waarschijnlijk ooit zal worden uitgegeven.

Lees verder 
 
Vraag van de week  
Omhoog  
 
Aan welke eisen moet een bestuur voldoen om een school voor speciaal basisonderwijs (sbo) te mogen stichten? Lees hier het antwoord 
 
Uitgelichte bijeenkomsten  
Omhoog  
vr
18
jan
 
OnderwijsInzicht: het kompas voor onderwijs en ict
9:00 - 16:00 uur
 
Utrecht
 
In één dag duidelijk waar je staat, waar je heen wilt en hoe je daar kunt komen. OnderwijsInzicht wordt georganiseerd door Kennisnet, de VO-raad en de PO-Raad. Deelname is kosteloos.
Lees verder

22

t/m

26
jan
 
Nationale Onderwijs Tentoonstelling
9:30 - 17:00 uur
 
Utrecht
 
De Nationale Onderwijs Tentoonstelling is het grootste event voor onderwijzend Nederland. Met veel vernieuwingen voor de 2019-editie: van Startersatelier tot Bloggerstraat en van de Beste leerroutes tot de Onderwijs Mancave. 
Lees verder
Diverse
data
 
Startbijeenkomst bestuurlijke visitatie in de regio
 
Nijmegen, Assen, Groningen, Leeuwarden en Rotterdam
 
Bestuurlijke visitatie is een mooie manier om als schoolbestuur te reflecteren op onderwijskwaliteit. Daarom organiseert de PO-Raad informatiebijeenkomsten in de regio. Tijdens de bijeenkomst zal een beleidsadviseur van de PO-Raad u alles vertellen over het bestuurlijk visitatietraject. Interesse? 
Lees verder
De afgelopen week op mijn.poraad.nl
 
 
 
 
 
Wiely Hendricks over lerarentekort: 'Denk serieus na over robots en schaalvergroting'
Welkom virtuele leerkrachten! En weg met de kleine scholen. Deze prikkelende uitspraken doet schoolbestuurder Wiely Hendricks vandaag in het Algemeen Dagblad. Hendricks: ,,Ik ben me ervan bewust dat dit idee tegen het zere been is van veel mensen. Maar ik vind dat we er op zijn minst goed over moeten nadenken."
AB-lid Marcel Poppink: ‘Door samen te laten zien waar we toe in staat zijn brengen we het respect en vertrouwen in onze sector weer terug’
Hij is voorstander van één wet funderend onderwijs en wil het onderwijs ontschotten, zodat ‘alle kinderen gelijke en maximale kansen krijgen’. Een kennismaking met Marcel Poppink: het nieuwste AB-lid van de PO-Raad.
Lees verder op mijn.poraad.nl
Meer weten over mijn.poraad.nl
 
 
Vacatures  
Omhoog  
 
Hoofd secretariaat
Reageren t/m 6 januari 2019 
Als hoofd secretariaat ondersteun je onze directeur en geef je leiding aan het secretariaat. Door je proactieve houding ben je de directeur steeds een stapje voor. Je organiseert en structureert zijn agenda, e-mail, post en telefoongesprekken zodat hij vlekkeloos zijn dag doorkomt. Ondanks de volle agenda’s behoud je het overzicht en weet je de juiste prioriteiten te stellen. Het bewaken van deadlines en gemaakte afspraken is je op het lijf geschreven. 
Secretaresses en assistenten
Reageren t/m 6 januari 2019 
Wij zijn per direct op zoek naar proactieve, zelfstandige en energieke secretaressen/assistenten. Wil jij aan de slag bij dé sectororganisatie voor het primair onderwijs? Solliciteer dan op deze leuke en veelzijdige functie.  
 
Agenda  
Omhoog  
wo
19
dec
 
Expertgroep School & Omgeving
10:00 - 13:00
 
IJsselstein
 
PO-Raad
 
ma
14
jan
 
Startbijeenkomst Scholen op de kaart
10:00 - 13:00
 
Eindhoven
 
PO-Raad
 
vr
18
jan
 
OnderwijsInzicht
09:00 - 16:00
 
Utrecht
 
 i.s.m. PO-Raad
 
ma
21
jan
 
Bouwsessies 'Samen werken aan kennis voor onderwijs'
16:00 - 19:00
 
Groningen
 
 i.s.m. PO-Raad
 
Website     Reageren     
Mijn gegevens
 
Aanmelden     
Afmelden
     Print