PO Raad                                                                                                                                                                                                                                                              Lees online | Afmelden
 
PO Raad
 
RSS   Twitter   Linkedin   Mail
NIEUWSBRIEF
15 januari 2019
In deze nieuwsbrief
Uitgelicht  
Nieuws  
Vraag van de week  
 
Uitgelichte bijeenkomsten  
De afgelopen week op mijn.poraad.nl  
Agenda  
 
Uitgelicht
Werken aan onderwijskwaliteit, zet de volgende stap!
Weet u aan welke touwtjes u moet trekken om het onderwijs op uw scholen nog beter te maken? Hoe u kunt bijsturen als het even minder goed gaat? Of hoe u het gesprek over onderwijskwaliteit effectief kunt voeren met ouders, leraren en anderen in en om de school?
Lees verder
Interview met schoolbestuurders en cao-onderhandelaars Herbert de Bruijne en Jos Rijk
De cao-onderhandelingen voor het primair onderwijs zijn in volle gang. Tot de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers behoren twee schoolbestuurders: Herbert de Bruijne (Schoolbestuurder Openbaar Onderwijs aan de Amstel in Amsterdam) en Jos Rijk (Schoolbestuurder Dordtse Schoolvereniging voor basisonderwijs op algemene grondslag). Het resultaat van het cao-overleg moet immers goed aansluiten bij de wensen van schoolbesturen en de afspraken moeten uitvoerbaar zijn. Welke blik nemen zij mee aan de cao-tafel?
Lees verder
 
 
Primair onderwijs bundelt krachten: gratis boek voor leraren
Hoe zorg je dat je het werkgeheugen van leerlingen niet overbelast? En hoe laat je nieuwe kennis goed landen? Het boek ‘Op de schouders van reuzen’ van hoogleraar en onderwijs blogger Paul Kirschner, Luce Claessens en Steven Raaijmakers geeft leraren uit het primair onderwijs inzichten uit de cognitieve psychologie. Dankzij financiële steun vanuit tien schoolbesturen, de Pabo Hogeschool Arnhem en Nijmegen, vakblad Didactief en de PO-Raad is dit boek tot stand gekomen en bovendien gratis digitaal beschikbaar.
Lees verder
Nieuws  
Omhoog  
 
Teams curriculumontwikkeling vragen om input
14-01-2019 | Onderwijsinhoud

Meepraten over wat leerlingen in de nabije toekomst moeten leren? Bekijk dan de tussenproducten die teams van leraren en schoolleiders hiervoor hebben ontwikkeld en geef uw feedback! Reageren kan nog tot en met 27 januari.

Lees verder 
Kritische vriend helpt het schoolbestuur
14-01-2019 | Onderwijskwaliteit

Hoe kan een schoolbestuur de kwaliteitszorg binnen de organisatie verbeteren? Het is een urgente vraag, zeker nu de Inspectie van het Onderwijs sinds september 2017 haar vernieuwde toezicht begint en eindigt bij het schoolbestuur. De PO-Raad startte een pilot om schoolbesturen te ondersteunen bij de kwaliteitsverbetering.

Lees verder 
'Het hele onderwijs staakt op 15 maart' (update)
11-01-2019 | Financiën, Werkgeverszaken

Op 15 maart organiseren de Algemene Onderwijsbond (AOb) en FNV een onderwijsstaking. Daaraan doen alle sectoren mee, van basisschool tot universiteit. De PO-Raad benadrukt dat het belangrijk is dat serieus in onderwijs wordt geïnvesteerd omdat het met forse en urgente problemen kampt, maar vindt het aan individuele schoolbesturen zelf of ze de stakingen ondersteunen.

Lees verder 
 
Vraag van de week  
Omhoog  
 
Moeten schoolpleinen buiten schooltijd toegankelijk zijn? En wie is dan aansprakelijk voor een eventueel ongeval? Lees hier het antwoord 
 
Uitgelichte bijeenkomsten  
Omhoog  
22 t/m
26
jan
 
Nationale Onderwijs Tentoonstelling
10:00 - 16:30 uur
 
Utrecht
 
De PO-Raad heet alle onderwijsprofessionals van harte welkom in onze stand (Hal 3 standnummer A.080) op de NOT. Bezoek ons onder andere voor meer informatie over de PO-Raad, de Vensters Schoolgids, het project Regie op onderwijskwaliteit of het programma ‘Slimmer leren met ICT’.  Ook kunt u in gesprek met leraren van curriculum.nu in onze stand of neem deel aan onze sessie over de verbinding tussen onderwijs en onderzoek. Daarnaast organiseren wij, samen met onze cao-partners, zes interactieve sessies onder leiding van Sofie van den Enk of Joep Stassen over wat er voor nodig is om het beroep leraar aantrekkelijker te maken.
Lees verder
vr
8
feb
 
Cao-bijeenkomst voor SO-besturen
14:00 - 16:00 uur
 
Utrecht
 
De PO-Raad en vakbonden zijn begonnen aan de cao-onderhandelingen voor de CAO PO 2019 en verder. Bent u een schoolbestuur met scholen in het speciaal onderwijs en wilt u meepraten en denken met de cao-onderhandelaars? Dan nodigen we u graag uit voor deze bijeenkomst.
Lees verder
 
De afgelopen week op mijn.poraad.nl
 
 
 
 
 
Onderzoek personeelsbeleid éénpitters en kleine schoolbesturen
Naar het personeelsbeleid van besturen in het basisonderwijs is nog niet veel onderzoek gedaan. Zo is bijvoorbeeld niet duidelijk of en hoe besturen hun personeelsbeleid inzetten in het kader van hun strategisch beleid. Wilt u een bijdrage leveren aan het onderzoek? 
De Onderwijskoers: Fietsliefhebbers met een onderwijshart opgelet!
Op 29 juni 2019 wordt een toertocht georganiseerd voor het hele onderwijsveld.
Dit is een tocht voor iedereen die van onderwijs en (race)fietsen houdt!
Lees verder op mijn.poraad.nl
 
Agenda  
Omhoog  
vr
18
jan
 
OnderwijsInzicht
09:00 - 16:00 uur
 
Utrecht
 
 i.s.m. PO-Raad
 
ma
21
jan
 
Bouwsessies 'Samen werken aan kennis voor onderwijs'
16:00 - 19:00 uur
 
Groningen
 
 i.s.m. PO-Raad
 
di
22
jan
 
Kennisgroep kwaliteitszorg
10:00 - 15:30 uur
 
Driebergen
 
 PO-Raad
 
do
24
jan
 
leerKRACHT-besturenprogramma: inspiratie over een verbetercultuur bij topbedrijven
10:00 uur
 
diverse locaties
 
i.s.m. PO-Raad
 

23, 25 en 26
jan

 
Bijeenkomsten bij NOT: Aantrekkelijk beroep, aantrekkelijke sector
13:00-14:00 en 14:00-15:00 uur
 
Utrecht
 
 PO-Raad
 
do
31
jan
 
Kennisbijeenkomsten Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (openbaar onderwijs)
13:00 - 16:30 uur
 
Utrecht
 
 PO-Raad
 
Website     Reageren     
Mijn gegevens
 
Aanmelden     
Afmelden
     Print