‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
PO Raad
25 juni 2019 | Nieuwsbrief
Kamerbrief Eindtoets en Onderwijsraad pleit voor leesoffensief Lees online  |  Afmelden
'Denk aan het belang van de leerlingen en geef het systeem de kans om te landen'. Zo luidt onze oproep aan de Kamer voor het algemeen overleg passend onderwijs. 
Lees onze brief  
Nieuws
Onderwijsraad roept op tot leesoffensief
24-06-2019 | Onderwijsinhoud

Nederlandse kinderen lezen steeds minder vaak en met steeds minder plezier. Mede hierdoor gaat hun leesvaardigheid achteruit. Dat heeft gevolgen voor hun functioneren op school en in de samenleving. Dat schrijven de Raad voor Cultuur en de Onderwijsraad in de uitgave ‘Lees! Een oproep tot een leesoffensief’.

Lees verder  
Slob: ‘Van eindtoets naar doorstroomtoets’
21-06-2019 | Onderwijsinhoud, Onderwijskwaliteit

Het kabinet wil van de eindtoets een doorstroomtoets maken. Minister Arie Slob (Onderwijs) schrijft aan de Tweede Kamer dat gelijke kansen voor leerlingen belangrijk zijn en dat de eindtoets op den duur minder bepalend moet worden. Uiteindelijk moet het makkelijker zijn om in de eerste klassen van de middelbare school nog te wisselen van niveau. De PO-Raad is positief dat haar standpunten over de langere termijn zijn overgenomen door de minister.

Lees verder  
'Kies voor integrale aanpak bij verduurzaming van je schoolgebouw'
19-06-2019 | Schoolgebouwen

Schoolbesturen kunnen sinds vandaag een lening afsluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds om hun gebouwen te verduurzamen: de Scholen Energiebespaarlening. De PO-Raad is blij met alle positieve prikkels voor verduurzaming. Zij benadrukt het belang van een integrale langetermijnvisie op huisvesting.

Lees verder  
Gelijke Kansenaanpak: subsidieregeling vrijroosteren leraren opnieuw opengesteld
19-06-2019 | School, kind & omgeving

Twintig schoolbesturen in het PO en VO kunnen gebruikmaken van de tweede subsidieronde om leraren vrij te roosteren. Scholen met veel achterstandenproblematiek krijgen zo de kans om te investeren in activiteiten op het gebied van coaching en in intensieve begeleiding van leerlingen.

Lees verder  
 
 
Vraag van de week
Wanneer mag je een tropenrooster instellen? Bij welke temperatuur is het nog verantwoord om te werken en leren? 
Lees hier het antwoord  
 
Reminder: Rapporteer vóór 1 juli 2019 energiebesparende maatregelen in eLoket
25-06-2019 | Schoolgebouwen
Scholen met een elektriciteitsverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas per jaar, moeten uiterlijk 1 juli 2019 rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Met deze informatieplicht wil de overheid stimuleren dat scholen meer energie besparen. Schoolbesturen moeten hun rapportages indienen bij het nieuwe eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De PO-Raad raadt ook scholen met een energieverbruik onder de grenswaarde aan de vernieuwde Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) te raadplegen.
Lees verder  
 
Uitgelichte evenementen
Donderdag
 
09.45 -16.45 uur  
Utrecht
31
Oktober
2019
 
Save the date: Conferentie Onderwijs - Jeugd
Interessant voor: Bestuurders, Schoolleiders, Samenwerkingsverbanden, Bovenschoolse staf, Leraren, Intern begeleiders
‘Zet leerkracht en jeugdhulpprofessional zij aan zij’, zo luidt de kernboodschap in het rapport ‘Mét andere ogen’ van René Peeters. Een krachtige samenwerking tussen onderwijs en jeugd vraagt erom dat men elkaar kent. Alleen zo kan inhoud worden gegeven aan daadwerkelijk interprofessioneel samenwerken. En dáár draait het om tijdens de conferentie onderwijs – jeugd.
Meerdaags
 
Diverse tijden  
Kijk in onze webagenda voor data
 
Auditorenscholing
Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Schoolleiders
Hoe kun je schoolzelfevaluaties en audits in je bestuur en binnen je scho(o)l(en) inzetten om de onderwijskwaliteit te verbeteren? Je leert het op de auditorentrainingen die de PO-Raad in 2019/2020 in samenwerking met verschillende educatieve partners aanbiedt. De eerste ronde trainingen is onlangs van start gegaan. De tweede ronde start na de zomer van 2019. Meld je hiervoor snel aan!
 
 
Voor leden - Nieuw op mijn.poraad.nl
  Voor leden
 
27-06-2019   |   Werkgeverszaken
Wat zijn de gevolgen van de bezuinigingen voor jouw nieuwkomersvoorziening? Vul de enquête in! 
Eerder dit jaar luidde de PO-Raad de noodklok over de financiële gevolgen van het nieuwe onderwijsachterstandenbeleid voor asielzoekersscholen. Minister Slob (Onderwijs) heeft inmiddels toegezegd de effecten te zullen monitoren. LOWAN en de PO-Raad zijn van mening dat je eerst een nulmeting moet doen, om de werkelijke effecten goed in kaart te brengen. Daarom vragen we je medewerking aan een enquête. Invullen duurt circa 10 minuten. Bij voorbaat dank voor je medewerking!
  Voor leden
 
25-06-2019   |   Werkgeverszaken
Stappenplan om professioneel statuut met passende en gedragen afspraken te maken
In de Handreiking professioneel statuut staan stappen die schoolbesturen en hun scholen kunnen zetten om tot een professioneel statuut te komen. Elk schoolorganisatie kan het stappenplan naar eigen inzicht hanteren om tot een passend en gedragen set met afspraken te komen.
 
 
Vacatures
Lees verder  
 
Agenda
 
29
jun
 
Nationale Onderwijskoers 2019
09:30 - 16:30
Arnhem
 
03
jul
 
Expertgroep Onderzoek & Innovatie
13:00 - 20:00
locatie volgt
 
11
sep
 
Ontwikkelgroep stapeling van (financiële) effecten en instandhouding van dekkend aanbod
09:45 - 13:00
Utrecht
 
11
sep
 
Informatiebijeenkomst bestuurlijke visitatie
10:00 - 12:00
Enschede
 
13
sep
 
Leerkring Van voldoende naar GOED!
09:30 - 12:30
locatie volgt
 
13
sep
 
Werksessies Regie op Onderwijskwaliteit - Hoe ziet mijn regie eruit?
10:00 - 13:00
locatie volgt
 
 
Contact
030 - 310 09 33
info@poraad.nl
www.poraad.nl

Bezoekadres
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht
E-mail opties
Twitter   Linkedin   Rss
U ontvangt dit bericht op .