‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
PO Raad
10 december 2019 | Nieuwsbrief
Lees online  |  Afmelden
Kabinet: Voorstellen Curriculum.nu goede basis voor kerndoelen po en vo
Lees verder  
Tweede Kamer neemt begroting OCW aan, geen extra geld naar onderwijs.
05-12-2020 | School, kind & omgeving, Werkgeverszaken
De Tweede Kamer neemt geen structurele maatregelen om het lerarentekort op te lossen. GroenLinks en PvdA hadden bij de stemmingen over de Onderwijsbegroting van 2020 in een amendement gevraagd om jaarlijks 241,5 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor het primair onderwijs. De coalitie, PVV, FvD en SGP steunden dit plan niet. De begroting voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor 2020 is aangenomen, maar onder andere SP, PvdA en FvD stemden tegen.
Lees verder  
 
Nieuws
Vijf nieuwe aspirant opleidingsscholen van start
10-12-2019 | Opleiden, ontwikkelen en onderzoeken

In de regio’s Zeeland, Arnhem-Nijmegen, Alkmaar, Zwolle- Dronten en Leiden zijn vijf aspirant-opleidingsscholen voor het primair onderwijs gestart. Hiermee groeit het aantal (aspirant) opleidingsscholen voor het primair onderwijs naar 36. Een positieve ontwikkeling, want ‘Samen opleiden en professionaliseren’ zou volgens de PO-Raad de norm moeten zijn voor het opleiden en doorlopend professionaliseren van leraren.

Lees verder  
Wetsvoorstel met handvatten burgerschapsonderwijs naar Tweede Kamer
05-12-2019 | Onderwijsinhoud

Minister Slob heeft onlangs het definitieve wetsvoorstel ‘Verduidelijking burgerschap in het funderend onderwijs’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Met dit wetsvoorstel wordt de wettelijke burgerschapsopdracht voor scholen minder vrijblijvend en wordt verduidelijkt wat precies wordt verwacht van scholen op dit vlak.

Lees verder  
Schoolbesturen ontvangen nog dit jaar extra geld uit convenant
03-12-2019 | Financiën, Werkgeverszaken

Schoolbesturen in het primair onderwijs ontvangen in december de uitbetaling van de € 150 miljoen voor arbeidsvoorwaarden. Het bedrag dat de schoolbesturen ontvangen is echter niet het definitieve bedrag. Begin 2020 vindt er een verrekening plaats, zodat de verdeling van dit extra geld voor alle onderwijssoorten in lijn wordt gebracht met de kosten die hiertegenover komen te staan.

Lees verder  
Overig nieuws
06-12-2019
Praktijkervaring energiebesparing scholen: weg vrij voor renovatie naar gasloos
04-12-2019
PO-Raad met leden in gesprek over (nood)maatregelen aanpak lerarentekort
 
 
Vraag van de week
Met de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) komt er per 1 januari 2020 een onderscheid tussen een hoge en lage WW-premie. In het primair onderwijs betalen wij echter niet de standaard WW-premies maar de Ufo-premie voor overheidswerkgevers. Verandert er daardoor iets voor de sector op het gebied van de Premiedifferentiatie WW?
Lees hier het antwoord  
 
Uitgelichte evenementen
Vrijdag
 
09:30 - 13:00 uur  
Harlingen
17
januari 2020
 
IKC-dag op locatie: IKC Sint Michael in Harlingen
Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Schoolleiders
In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent IKC Sint Michael in Harlingen haar deuren voor ons.
Lees verder  
Meerdaags
 
22 maart 2020
-
25 maart 2020
 
Studiereis Estland voor eenpitters en kleine schoolbesturen
Interessant voor: Bestuurders
In maart 2020 organiseren SIVON en Kennisnet een studiereis naar Estland voor kleinere po-besturen en eenpitters. We bekijken daar initiatieven op het gebied van ict en innovatie. Tijdens deze studiereis willen we leren van de deskundigen in Estland én van elkaar. We nemen bewust afstand van ons dagelijks werk om nieuwe inspiratie op te doen. Zo heeft u bij terugkomst weer frisse ideeën voor de ict-visie binnen uw eigen organisatie.
Lees verder  
Woensdag
 
09:30 -  16: 15 uur  
Utrecht
08
April 2020
 
Onderwijsconferentie 'Met alle respect'
Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig
Op woensdag 8 april 2020 organiseert Stichting School & Veiligheid de vijfde editie van de onderwijsconferentie  'Met Alle Respect.' Dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping rondom sociale veiligheid in het onderwijs. Met prikkelende presentaties van Ivo Mijland en Pieter Derks, praktische workshops en interessante keynotes van Otto de Loor en Galenkamp & Schut.
Lees verder  
 
 
Voor leden - Nieuw op mijn.poraad.nl
  Voor leden
 
03-12-2019   
Staat van de Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs
Na de succesvolle edities van 2018 en 2019 verschijnt ook komend jaar een ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden’, in de vorm van een selectie filmfragmenten. De initiatief nemende samenwerkingsverbanden, roepen hun collega’s (po/vo) op good practises te delen. De presentatie van de ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden’ vindt plaats op het congres van de Inspectie rond de Staat van het Onderwijs in april.
Meer nieuws op mijn.poraad.nl
 
 
Vacatures
De PO-Raad heeft op dit moment de volgende vacatures: 

  Beleidsadviseur Goed Bestuur
Twee Projectassistenten
Projectmedewerker informatieproducten
Lees verder  
 
Agenda
17
dec
 
Lerend netwerk voor bestuurlijke visitatie (locatie Zwolle)
10:00 - 14:00
Zwolle
 
18
dec
 
Leerkring Regie op Onderwijskwaliteit voor beginnende bestuurders
09:30 - 13:00
 
18
dec
 
Lerend netwerk voor bestuurlijke visitatie (eenpitters)
10:00 - 14:00
Utrecht
 
19
dec
 
Lerend netwerk voor bestuurlijke visitatie (locatie Utrecht)
10:00 - 14:00
Utrecht
 
Meer bijeenkomsten  
 
 
Contact
030 - 310 09 33
info@poraad.nl
www.poraad.nl

Bezoekadres
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht
E-mail opties
Twitter   Linkedin   Rss
U ontvangt dit bericht op .