‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
PO Raad
31 maart 2020 | Nieuwsbrief
Lees online  |  Afmelden

Alle informatie en het laatste nieuws over het coronavirus voor het primair onderwijs op één pagina verzameld
Lees verder  
Teksten cao primair onderwijs gereed
30-03-2020 | Werkgeverszaken
De teksten van de nieuwe cao voor primair onderwijs 2019-2020 zijn gereed en de cao is aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hier vind je de volledige tekst van de cao.

De PO-Raad en de vakbonden sloten op 11 december een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Na instemming van de achterbannen tekenden de sociale partners op 10 januari 2020 het definitieve cao-akkoord. In overleg met de vakbonden zijn nu de laatste details vastgelegd, waarmee de volledige tekst van de collectieve arbeidsovereenkomst definitief is geworden.
Lees verder  
 
Nieuws
Gespecialiseerd onderwijs krijgt incidenteel extra geld voor herwaardering functies onderwijsondersteunend personeel
30-03-2020 | School, kind & omgeving, Werkgeverszaken

Schoolbesturen in het speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs ontvangen binnenkort incidenteel geld van het Participatiefonds (Pf). In de nieuwe cao voor het primair onderwijs is afgesproken dat deze schoolbesturen dit extra geld krijgen om een eventuele stijging van de salariskosten van het onderwijsondersteunend personeel tijdelijk op te vangen.

Lees verder  
OCW publiceert eerste regeling personele bekostiging 2020/2021
25-03-2020 | Financiën

De personele bekostiging voor het volgende schooljaar is 0,115% hoger dan de laatst gepubliceerde (tweede) regeling bekostiging personeel 2019/2020. Dat blijkt uit de eerste regeling bekostiging personeel 2020/2021, die OCW op 25 maart 2020 heeft gepubliceerd.

Lees verder  
Overig nieuws
31-03-2020
Hoe stuur je zo dat de onderwijskwaliteit kan groeien?
12-03-2020
Resultaten gebruikersonderzoek pilot 'gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties'
12-03-2020
Format samenwerkingsovereenkomst helpt schoolbesturen en kinderopvang bij vormen IKC
 
 
Hieronder een selectie van het nieuws over het coronavirus voor het primair onderwijs
 
Nieuws over het coronavirus
Les op afstand: Scholengroep Dynamiek doet het zo
31-03-2020 | ICT in het onderwijs

Video’s opnemen, live instructies geven in een virtueel klaslokaal, digitale vragenuurtjes houden en online challenges bedenken. Nu leerlingen door de coronacrisis massaal thuis zitten, halen scholen alles uit de kast om lesgeven op afstand leuk én makkelijk te maken. Bij Scholengroep Dynamiek verloopt de omslag verrassend soepel, vertelt manager ICT Mieke Engelbertink. “Ik ben supertrots op de energie en creativiteit die vrijkomt!”

Lees verder  
Resultaten peiling PO-Raad naar de opvang leerlingen
30-03-2020 | Coronavirus (COVID-19), School, kind & omgeving

58 procent van de schoolbesturen ontvangt nu meer leerlingen voor opvang dan afgelopen week. Ook geeft 43 procent aan dat de opvang van kwetsbare leerlingen in de gemeente is opgestart. Dit en meer blijkt uit onze tweede peiling naar de opvang van leerlingen. 

Lees verder  
Staatsexamens gaan vooralsnog door
27-03-2020 | Coronavirus (COVID-19), School, kind & omgeving

Het ministerie van OCW heeft een servicedocument ontwikkeld voor de aanpak van examens tijdens de coronacrisis. Het document gaat in op de schoolexamens, slaag- en zakregeling, herkansingen en staatsexamens.

Lees verder  
Lerarencollectief, researchED en PO-Raad lanceren 'Beter thuis in afstandsonderwijs'
26-03-2020 | ICT in het onderwijs, Opleiden, ontwikkelen en onderzoeken

‘Hoe kunnen leerkrachten en ouders het beste samenwerken om afstandsonderwijs te verzorgen?’, ‘Hoe kun je op afstand differentiëren?’ en ‘moeten we alleen herhalen of kunnen we ook nieuwe stof aanbieden?' Het bieden van onderwijs op afstand vraagt om creativiteit, flexibiliteit en vindingrijkheid van scholen, maar roept ook veel vragen op. 

Lees verder  
 
 
Vraag van de week
Wie krijgt nu compensatie van de overheid voor de eigen bijdrage kinderopvang?
Lees hier het antwoord  
 
Agenda
 
 
Evenementen en bijeenkomsten PO-Raad
 
Alle evenementen en bijeenkomsten van de PO-Raad zijn tot 1 juni afgelast. De aankomende periode kijken we met de collega's en de leden of en hoe we sommige van die bijeenkomsten (digitaal) doorgang kunnen laten vinden.

Zodra we hier meer over weten, stellen we je uiteraard op de hoogte.
 
 
Contact
030 - 310 09 33
info@poraad.nl
www.poraad.nl

Bezoekadres
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht
E-mail opties
Twitter   Linkedin   Rss
U ontvangt dit bericht op .