‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
PO Raad
19 januari 2021 | Nieuwsbrief
Lees online  |  Afmelden
De PO-raad roept scholen op dit jaar kansrijk te adviseren aan groep 8-leerlingen in kwetsbare situaties. 
Bekijk de visual  
Blog Anko van Hoepen: 'Onderadviseren. Fnuikend voor je zelfvertrouwen'
18-01-2021 | 
Dit is geen hopeloze blog. Hoewel we allemaal iets van hopeloosheid en uitzichtloosheid voelden toen dit weekend bekend werd dat onze scholen tot tenminste 9 februari dicht blijven. Uitzichtloosheid voor ouders die verder zwoegen tussen thuiswerken en thuisonderwijs. Hopeloosheid om de kloof die we zich verder zien verdiepen en verbreden tussen kansrijke en kansarme kinderen. Maar we staan niet met lege handen. Als onderwijs kunnen we juist nu iets betekenen voor onze huidige leerlingen en de leerlingen van de toekomst.
Lees verder  
 
Nieuws
Tijdelijk gratis internet voor leerlingen zonder internetverbinding
19-01-2021 | ICT in het onderwijs

Een goede internetverbinding is essentieel om onderwijs op afstand te kunnen volgen. Maar dit is niet overal vanzelfsprekend. SIVON biedt daarom samen met een aantal telecomproviders tijdelijke internetoplossingen aan. Zijn er binnen jouw schoolbestuur leerlingen zonder goed internet? Meld je dan aan. 

Lees verder  
Start sneltesten in het onderwijs
18-01-2021 | Coronavirus (COVID-19)

Op 18 januari starten zo’n 20 scholen met risicogericht sneltesten in het voortgezet onderwijs. Ook enkele scholen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) doen mee met deze pilot. Met de sneltest kan een uitbraak van het covid-19-virus onder leerlingen en onderwijspersoneel snel gesignaleerd en geïsoleerd worden. Ervaringen die nu worden opgedaan vormen de basis voor landelijke opschaling naar alle scholen in het voortgezet onderwijs. Minister Slob heeft aangegeven ook zo snel mogelijk te willen starten met starten van een pilot om te onderzoeken of het sneltesten van leraren in het primair onderwijs zinvol is.

Lees verder  
Scholen en kinderopvang blijven in ieder geval tot 8 februari gesloten
17-01-2021 | Coronavirus (COVID-19)

Het kabinet heeft op basis van het advies van het Outbreak Management Team (OMT) besloten dat de basisscholen en de kinderopvang tot in ieder geval maandag 8 februari 2021 gesloten blijven. De landelijke situatie is nog te kwetsbaar en er zijn te veel onzekerheden en vragen rondom de nieuwe varianten van het virus om een veilige heropening te kunnen garanderen. De PO-Raad heeft altijd aangegeven dat de scholen snel zo snel mogelijk weer open moeten, maar de veiligheid van leerlingen, leraren en ander onderwijspersoneel blijft de allerhoogste prioriteit.

Lees verder  
Versterk samenwerking praktijkonderwijs en mbo zonder negatieve effecten voor vso

Update bericht - Voor de ontplooiingsmogelijkheden van kwetsbare kinderen moeten scholen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) samen kunnen blijven werken met particuliere instellingen om de entree-opleiding en branchecertificaten aan te kunnen bieden, dat vragen de PO-Raad en LECSO in een brief aan de Tweede Kamer. Woensdag spreekt de Kamer over mbo en praktijkonderwijs. De ministers van Onderwijs hebben voorgesteld de samenwerking van praktijkonderwijs en mbo te versterken. Een mooi initiatief, maar dit blijkt voor leerlingen in het vso ongewenste effecten te hebben.

Lees verder  
Rinda den Besten maakt wissel van PO-Raad naar Jeugdbescherming Brabant
14-01-2021 | Vereniging PO-Raad
Per 1 april aanstaande verlaat Rinda den Besten de PO-Raad om de bestuurder te worden van de Jeugdbescherming Brabant en Veilig Thuis Noord-Oost Brabant en Veilig Thuis Brabant Zuid-Oost. Het algemeen bestuur van de PO-Raad heeft de procedure voor haar opvolging inmiddels in gang gezet.
Lees verder  
 
Overig nieuws
19-01-2021
VSNU onderzoekt behoefte aan academische opleidingsroute primair onderwijs
18-01-2021
Voorbeelden Klokkenluidersregeling en Integriteitscode voor 1 maart beschikbaar
15-01-2021
Plan afbouwen bovenmatige reserves samenwerkingsverbanden
15-01-2021
Internetconsultatie Wet invoering leerrecht
15-01-2021
Leidraad gebruik van schoolgebouw als stemlokaal
13-01-2021
Q&A Kansrijk adviseren
13-01-2021
Overzichtelijk in Vensters: het schooladvies in vergelijking met de eindtoetsscore
Nieuws van Samen Slimmer PO
 
Advies vanuit de zorg: 'Houd vast aan je visie en wees waar nodig burgerlijk ongehoorzaam'
Bestuurders moeten vasthouden aan hun eigen visie en nieuwe eisen van de overheid niet zomaar accepteren. Een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid kan geen kwaad. Dat zei bestuurder in de zorg Annemarie van Dalen tijdens de vierde bijeenkomst van de leergang Regie op onderwijskwaliteit in november 2020. 
Lees verder op samenslimmerpo.nl
 
 
Vraag van de week
Volgens de CAO PO bedraagt de jubileumgratificatie bij een 25-jarige diensttijd in het onderwijs 50% en bij een 40- en 50-jarig jubileum 100% van het salaris. Is deze gratificatie bruto of netto?
Lees hier het antwoord  
 
Uitgelichte evenementen
Donderdag
 
09:30 - 12:00 uur  
Online
28
Januari
2021
 
Themabijeenkomst Steunpunt Passend Onderwijs over maatwerk, afstandsonderwijs en onderwijszorgarrangementen
Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig
Op 28 januari 2021 organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs een online themabijeenkomst over maatwerk, afstandsonderwijs en onderwijszorgarrangementen. Tijdens dit webinar van 09.30 tot 12.00 uur zal stilgestaan worden bij de recente ontwikkelingen op deze thema’s. Er zal voldoende ruimte worden geboden om vragen te stellen.
Lees verder  
Vrijdag
 
09:00 - 12:00 uur  
Utrecht
29
Januari
2021
 
Leernetwerk banenafspraak in het funderend onderwijs (startbijeenkomst)
Interessant voor: Bovenschoolse staf
Het uitvoeren van de banenafspraak gaat op veel scholen verloren in de waan van de dag. Dat is begrijpelijk. Er zijn veel dringende zaken die aandacht vragen van jou als HR-functionaris. Toch is het belangrijk om na te denken over de uitvoering van de banenafspraak binnen jouw organisatie.
Lees verder  
Woensdag
 
12:30 - 17:00 uur  
Online
31
maart
2021
 
Save the date: online Congres Gezonde School
Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders
Werken aan een gezonde leefstijl op school. Hoe doet je dat, ook in deze tijd? De uitdaging is om mee te bewegen met veranderende omstandigheden. Laat je inspireren tijdens het online congres Gezonde School NEXT. Met elkaar zetten we een volgende stap! Reserveer woensdagmiddag 31 maart 2021 (12.30-17.00 uur) alvast in de agenda voor het Online Congres Gezonde School 2021!
Lees verder  
 
 
Voor leden - Nieuw in het ledenportal
Druk op de noodopvang - een voorbeeld
In het webinar van 13 januari 2021 is gesproken over de druk op de noodopvang op scholen. Genoemd werd onder andere een afwegingskade van het Rotterdams regieteam. In bijgaand communiqué van het Gezamenlijk Regieteam Corona Kinderopvang, Primair & Voortgezet Onderwijs Rotterdam wordt daarover gesproken. Onderaan het bericht staat ook een voorbeeldbrief voor ouders als noodopvang niet mogelijk is.
Lees verder in het ledenportal
 
 
Vacatures

De PO-Raad heeft op dit moment de volgende vacature: 

  • Projectmedewerker informatieproducten
Lees verder  
 
Agenda
20
jan
 
Leergang Onderzoeksmatig Besturen
17:30 - 21:00
Amersfoort
 
22
jan
 
Leergang strategisch HR ‘De kracht van HR’: groep 4 en 5 (startbijeenkomst)
09:00 - 16:00
 
26
jan
 
Masterclass: Loopbaangericht human resource development
15:30 - 17:00
 
27
jan
 
Leergang strategisch HR ‘De kracht van HR’: groep 4 en 5 (startbijeenkomst)
09:00 - 16:00
 
27
jan
 
Lancering boek 'Leer ze lezen!'
14:00 - 15:00
 
02
feb
 
Webinar: slim ventileren in scholen
11:00 - 12:00
Online
 
04
feb
 
Leergemeenschap preventie van thuiszitten: digitale bijeenkomsten 2021
13:00 - 15:30
Online
 
08
feb
 
Uitwisselingsbijeenkomst ‘Anders Organiseren’
13:00 - 16:00
 
Meer bijeenkomsten  
 
 
Contact
030 - 310 09 33
info@poraad.nl
www.poraad.nl

Bezoekadres
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht
E-mail opties
Twitter   Linkedin   Rss
U ontvangt dit bericht op .