‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
PO Raad
26 april 2021 | Nieuwsbrief
Lees online  |  Afmelden
PO-Raad digitaal congres 2021:
De Toekomst van Goed Onderwijs

Lees verder  
Dit is nu bekend over de NPO-financiering en -verantwoording
22-04-2021 | Coronavirus (COVID-19)
Welk exact bedrag een school via het Nationaal Programma Onderwijs kan ontvangen en hoe het onderwijs daarover verantwoording aflegt, maakt OCW in juni duidelijk. Het ministerie verzamelt en beantwoordt al wel veel gestelde vragen over het NPO op haar website. Ook bij de PO-Raad komen de nodige vragen van leden binnen over NPO-bekostiging en -verantwoording. We zetten de informatie waar de meeste vraag naar is, voor je op een rijtje.
Lees verder  
 
Nieuws
Handreiking voor uitwisseling gegevens tussen kinderopvang en het primair onderwijs
26-04-2021 | ICT in het onderwijs

Een goede overdracht van informatie tussen de kinderopvang en het primair onderwijs is belangrijk voor de kwaliteit van de doorlopende ontwikkellijn van kinderen. Maar welke gegevens mogen scholen en kinderopvang onderling met elkaar delen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? En aan welke eisen moet deze gegevensuitwisseling voldoen? Om kinderopvangorganisaties en besturen in het primair onderwijs te ondersteunen is er een handreiking ontwikkeld.

Lees verder  
Driekwart directeuren is hoger ingeschaald na actualiseren functie
26-04-2021 | Werkgeverszaken

Ruim driekwart van de directeuren in het primair onderwijs is vorig jaar in een salarisschaal met een hoger eindbedrag ingeschaald. Dat blijkt uit een inventarisatie van de PO-Raad. Voor de lagere directieschalen (DA en DB) geldt dat zij er vrijwel allemaal op vooruit zijn gegaan. Voor DC-directeuren geldt dat 60% van hen erop vooruitgaat (zij het bescheiden). Directeuren die er niet op vooruitgaan, gaan er overigens ook niet op achteruit; daarvoor zorgt een garantietoelage.

Lees verder  
Betere inzet van ICT? Profiteer van de resultaten uit Samen Slimmer Leren
23-04-2021 | ICT in het onderwijs

Scholen en besturen ondersteunen bij een goede inzet van ICT. Dat was de ambitie bij de start van het programma Samen Slimmer Leren. Tijdens een online uitwisselingsbijeenkomst is het programma op 20 april 2021 afgesloten. De resultaten uit het programma zijn voor iedereen beschikbaar via de site Samen Slimmer PO. 

Lees verder  
Overig nieuws
26-04-2021
Rotterdamse scholen starten regionale Kennisagenda 
22-04-2021
Berekening budget voor starters en schoolleiders toegevoegd aan model aanpak werkdruk 2021/2022
21-04-2021
Tijdelijke versoepeling belastingheffing bij regeling vervroegd uittreden
Na de lockdown: Eerst toetsen afnemen, dan actie
Leerachterstand, dat woord vindt schoolleider Els Groot Roessink van CBS Arcade in Warnsveld niet passen bij de resultaten van haar leerlingen op de LVS-toetsen. “Het was een heel onrustig jaar. Terugkijkend denk ik: een heleboel dingen zijn toch doorgelopen. Ik constateer wel een leerstofachterstand.” Daarmee is de school nu aan de slag.
Lees verder op samenslimmerpo.nl
Uitgelichte evenementen
Dinsdag
 
14:30 - 17:00 uur  
online
11
mei
2021
 
Kansengelijkheid en Lerarentekort - een webinar van PO-Raad i.s.m. Klassen (Human)
Interessant voor: Bestuurders
Uit cijfers weten we dat scholen met een hoog schoolgewicht moeite hebben met het aantrekken en vasthouden van voldoende leraren. Zij verliezen de concurrentie op de markt, ook binnen hun eigen wijk of regio. Tijdens deze spin-off meeting die de PO-Raad organiseert samen met de makers van documentaireserie Klassen, spreken we met elkaar over lerarentekort in relatie tot achterstandenbestrijding. Waar kun jij als bestuurder het verschil maken?
Lees verder  
Maandag
 
14:00 - 16:00 uur  
online
17
mei
2021
 
Kennissessie uitwerking pensioenakkoord: RVU vrijstelling en verlofsparen
Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf
Veel schoolbesturen hebben vragen over de nieuwe regelgeving rond het maken van aanvullende afspraken met werknemers die eerder willen stoppen met werken. PO-Raad en VO-raad hebben AWVN gevraagd over dit onderwerp een interactieve online kennissessie te organiseren. De adviseurs van AWVN nemen je  mee langs de nieuwe wetgeving en laten je zien wat deze kan betekenen voor jouw organisatie. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om hierbij jouw vragen stellen.
Lees verder  
Woensdag
 
15:00 - 16:30 uur  
online
2
juni
2021
 
Leren van de leergroei tijdens COVID
Interessant voor: Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig
Wat is het effect van de coronacrisis op de leergroei van leerlingen? Wat zijn de verschillen in effecten tussen bepaalde typen leerlingen en typen scholen? Hoe verschillen de effecten tijdens de eerste en de tweede schoolsluiting van elkaar? En wat kunnen we daarvan leren? Die vragen staan centraal tijdens dit webinar dat het Impactteam Corona en Onderwijskwaliteit van de PO-Raad organiseert.
Lees verder  
 
 
Vacatures
Werken bij de PO-Raad? Momenteel staat de volgende vacature open:

Communicatieadviseur Vensters
Lees verder  
 
Agenda
29
apr
 
Webinar effectieve inzet ondersteuners: Taakdifferentiatie en diversiteit in teams
15:30 - 17:00
 
29
apr
 
NCO webinar over COVID-leergroei project
16:00 - 17:00
 
10
mei
 
IKC dag op locatie: Onderwijsroute 10-14 Zwolle
15:00 - 16:30
 
12
mei
 
Webinars verduurzamen schoolgebouwen in 7 stappen
10:00 - 11:00
Online
 
Meer bijeenkomsten  
 
 
Contact
030 - 310 09 33
info@poraad.nl
www.poraad.nl

Bezoekadres
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht
E-mail opties
Twitter   Linkedin   Rss
U ontvangt dit bericht op .