‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
PO Raad
15 juni 2021 | Nieuwsbrief
Lees online  |  Afmelden
Tweede Kamer wil goede kennisinfrastructuur voor het onderwijs.
Lees verder  
ALV PO-Raad in teken van gelijke kansen
10-06-2021 | Vereniging PO-Raad
“Het Nationaal Programma Onderwijs kan het startschot zijn van een veel langer lopend, ambitieus programma gericht op betere onderwijskwaliteit en onderwijskansen”, stelde Freddie Weima in zijn eerste speech als PO-Raad voorzitter tijdens onze Algemene Ledenvergadering van donderdag. De leraren- en schoolleiderstekorten verdienen daarin serieuze aandacht. Maar ook: oog voor de talentontwikkeling van élk kind, waar z’n wieg ook staat. Structurele investeringen en een heldere langetermijnvisie op thema’s als digitalisering en versterking van de kennisinfrastructuur. 
Lees verder  
 
Nieuws
Onderzoek naar het beleid rondom zelftesten
11-06-2021 | Coronavirus (COVID-19)

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zetten gezamenlijk een onderzoek uit naar het beleid rondom zelftesten. Wil je meewerken aan het onderzoek? Scholen krijgen vanuit het onderzoeksbureau een verzoek om deel te nemen.

Lees verder  
Werken aan duurzame verbetering van het opleidingsonderwijs
10-06-2021 | Opleiden, ontwikkelen en onderzoeken

De digitale Leeromgeving Onderzoekscultuur Opleidingen van het Platform Samen Onderzoeken ondersteunt opleidingen om op een onderzoekende manier te werken aan onderwijsontwikkeling. Met tips uit de tool kunnen opleidingen voortdurend hun kwaliteit verbeteren en werken aan een onderzoekscultuur. De leeromgeving is een initiatief van de PO-Raad en het NRO en is een vervolg op de eerder ontwikkelde Leeromgeving voor scholen en schoolbesturen.

Lees verder  
AB-lid Omar Ramadan: “Het primair onderwijs is een Calimero’’
10-06-2021 | Vereniging PO-Raad

Sinds afgelopen maart heeft het Algemeen Bestuur van de PO-Raad er twee kersverse leden bij. Een van hen is Omar Ramadan, voorzitter College van Bestuur bij Sophia Scholen. Een gesprek over maatschappelijke relevantie, uitdagingen en Haagse regelzucht. 

Lees verder  
Overig nieuws
10-06-2021
Terugblik op De week van Samen Opleiden 2021
10-06-2021
SER legt knelpunten kinderopvang bloot maar pakt onvoldoende door
Help je leraren aan een sterke start
Startende leraren goed begeleiden, hoe doe je dat? Deze vraag staat centraal in het werk van Karin Wessel, schoolopleider bij SPO Utrecht. “Het begint bij je houding als schoolorganisatie: neem starters serieus.” 
Lees verder op samenslimmerpo.nl
 
 
Vraag van de week
Mag de werkgever een tijdelijk arbeidscontract aanbieden voor een langere periode dan 3 jaar en mag dat contract dan nog verlengd worden?
Lees hier het antwoord  
 
Congresevaluatie 'de Toekomst van Goed Onderwijs'
Het zit er op! De grande finale van de eerste digitale congresreeks van de PO-Raad, de Toekomst van Goed Onderwijs, werd afgelopen donderdag uitgezonden.

Graag horen we hoe je de congresserie hebt beleefd. Van die antwoorden leren we en die helpen ons om goede keuzes te maken voor de congressen van de toekomst. Ben je bij het digitale congres aanwezig geweest? Graag vragen we vijf minuten van je tijd om de evaluatie in te vullen:
Vul de evaluatie in
 
 
Voor leden - Nieuw op mijn.poraad.nl
Verenigingszaken tijdens ALV 10 juni 2021
De ALV van de PO-Raad op 10 juni 2021 begon met een inhoudelijke discussie over gelijke kansen. In het tweede deel kwamen de verenigingszaken aan bod.
Lees verder op mijnporaad.nl
 
 
 
Vacatures
Werken bij de PO-Raad? Momenteel zijn wij op zoek naar:

Lees verder  
 
Agenda
16
jun
 
Netwerkbijeenkomst Herstel en perspectief voor onderwijs en jeugd
09:00 - 11:30
 
22
jun
 
Kennisgroep Onderwijshuisvesting 2021
10:00 - 13:00
 
22
jun
 
Cursusreeks Onderwijshuisvesting voorjaar/zomer 2021
13:00 - 16:15
Online
 
23
jun
 
Talkshow: Burgerschap in Beweging
13:00 - 17:00
 
24
jun
 
Online vragenuur Ruimte-OK: ventilatie op scholen
10:00 - 11:00
Online
 
24
jun
 
Webinar Leergemeenschap werken aan aanwezigheid
13:00 - 15:30
 
02
jul
 
Online Lerend Netwerk bestuurlijke visitatie
10:00 - 14:00
 
Meer bijeenkomsten  
 
 
Contact
030 - 310 09 33
info@poraad.nl
www.poraad.nl

Bezoekadres
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht
E-mail opties
Twitter   Linkedin   Rss
U ontvangt dit bericht op .