Kennisgroep P&O, recente nieuwsberichten en interessante ontwikkelingen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
Dit is de nieuwsbrief van de PO-Raad voor HR-professionals in het primair onderwijs. Deze nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar. De eerstvolgende staat gepland voor april 2023. 
 

 
  

Recente nieuwsberichten van poraad.nl

 
 
Lees meer over Strategisch HR
   

  

Binnenkort op de agenda

 

   

Update cao-onderhandelingen

De PO-Raad heeft binnen een jaar drie cao-akkoorden met de bonden gesloten. We kijken nu weer vooruit: wat wordt de koers voor de toekomst? Hoe zien we de cao van, bijvoorbeeld, 2030 voor ons? Wat zijn in dit licht de stappen waar we ons al in 2023 op willen richten? Om te bepalen wat de inzet van de werkgevers moet worden in de komende onderhandelingen, hebben schoolorganisaties tijdens verschillende bijeenkomsten van de PO-Raad thema's benoemd. Begin februari krijgt dit een vervolg. Vervolgens adviseert de verenigingscommissie Arbeidsmarkt en Arbeidszaken (de statutaire Arbeidsvoorwaardencommissie)het bestuur van de PO-Raad over de inzet voor de nieuwe onderhandelingen en het mandaat voor de onderhandelaars namens de werkgevers. 

 
   
Lees meer
 
   

Reactie sociale partners op Fuwa-onderzoek Leeuwendaal

Bureau Leeuwendaal heeft in opdracht van de sociale partners nader onderzoek gedaan naar de functies van OOP en directie. De uitkomsten daarvan zijn in november 2022 gepubliceerd. 

De PO-Raad spreekt op 9 februari met aangesloten schoolorganisaties verder over het functiewaarderingssysteem, het onderzoek van Leeuwendaal, de aanbeveling en implementatie. Je kunt je nog aanmelden voor de bijeenkomst. 
 
   
Lees de volledige reactie en het onderzoeksverslag van Leeuwendaal
 
   
 
 

Banenafspraak

Wil je berekenen hoeveel banen voor mensen uit de doelgroep banenafspraak jullie als onderwijsorganisatie moet realiseren? Met de ‘Quotumcalculator’ van de Rijksoverheid stel je dit in maximaal zes stappen vast. 

 
Gebruik nu de Quotumcalculator
 
   

Aanpak Werkdruk

Met de Manometer primair onderwijs breng je op eenvoudige wijze - individueel of in teamverband - in kaart hoe een onderwijsteam de zaken op orde heeft als het gaat om teamgericht werken en de balans tussen werkgeluk en werkdruk.  

 

 
   
Lees meer over de Manometer primair onderwijs
 
   

Alliantie Divers voor de klas

Vind je het belangrijk dat jouw school een afspiegeling vormt van de samenleving? Met de Alliantie Divers voor de klas werk je op basis van wetenschappelijk onderbouwing, structureel en voortvarend aan het diverser maken van je schoolteam. 
 
   
Lees meer over de Alliantie Divers voor de klas
 
   

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid?

Haal inspiratie uit het online magazine dat VfPf speciaal over dit onderwerp heeft gemaakt. Vol met verhalen, tips en praktische informatie over vitaal en met plezier werken in het primair onderwijs. 

 
Naar het Magazine duurzame inzetbaarheid
 

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief voor HR-professionals in het primair onderwijs verschijnt drie keer per jaar. Als je de nieuwsbrief nog niet zelf ontvangt, maar dat wel graag wil, kun je je hieronder aanmelden. Heb je vragen of opmerkingen over of naar aanleiding van deze nieuwsbrief, mail dan naar cao@poraad.nl

Meld je hier aan voor deze nieuwsbrief